*
galaxisdiszkosbolt webáruház, webshop

Kategóriák

Allen&Heath Qu16 digitális keverő (16+3 be/12 ki)

Digitális pultok / Allen & Heath / Azonosító: 04142

bruttó 539.000 Ft
db
Allen&Heath Qu16 digitális keverő (16+3 be/12 ki)

A Qu-16 innovatív megjelenése, átgondolt funkcionalitása professzionális keverőkhöz hasonló élményt nyújt. A GLD és az iLive tapasztalataira épül, azoknak szinte minden funkciójával rendelkezik. 

•    16 Monó bemenet (TRS + XLR)
    3 Sztereó bemenet (TRS)
    4 Sztereó effekt return
    16 Bus
    12 Mix kimenet (LR, Monó aux 1-4, Stereó aux 1-3)
    4 FX
    AES Digitális kimenet
    19” Rackméret
    Motoros faderek
    Menthető/előhívható AnaLOGIQ előfokok
    Qu-Drive soksávos felvétel/lejátszás USB HDD-vel
    800x480 érintőképernyő
    iLive FX könyvtár
    dSNAKE Audió Port
    Kompatibilis az ME Personal monitorrendszerrel
    Qu-Pad iPad App
    USB Audio lejátszás /felvétel (sztereó)
    DAW MIDI kontroll
    4 Mute Group
    Trim, polaritás, HPF, kapu, inzert, 4-sávos PEQ, kompresszor és delay minden bemeneten
    Inzert, 1/3 okt GEQ, kompresszor és delay a főkimeneten és a monó auxokon
    Inzert, 4-sávos PEQ, kompresszor és delay a sztereó auxokon
    Beépített Signal Generator
    RTA, sávonkénti peak visszajelzéssel 

AnalogiQTM előfokok

A Qu-16 tizenhat menthető/előhívható AnalogiQTM  előfokja -20dB PAD nélkül, folyamatosan állítható 1dB-s lépésekkel, együtt dolgozik a DSP-vel az optimális jelszint és a kiváló hangminőség érdekében. A beérkező analóg jelet egy 24bites AD átalakító fogadja, a kimeneti, szintén 24 bites DA –val együtt felsőkategóriás átalakítók, kifejezetten ehhez a feladathoz válogatva. Az AnalogiQTM tervezés célja a tisztább megszólalás, minimális torzítás, ultra-alacsony saját zaj mellett a meleg, zenei hangzásvilág elérése volt, ami ebből a digitális pult kategóriából hiányzott.

Keverési élmény

Komoly processzorteljesítmény, számos kiegészítő funkció használata nagyszerű dolog, de kevés lenne ha nehézkesen férünk hozzá. Elsőre is felfedezhető lesz az új tervezés ergonómiája, melynek segítségével a keverő funkciói egyszerűen elérhetőek, használatuk könnyen áttekinthető. Nem csak egy analóg logika áttervezése, a funkciók kényelmesen hozzáférhetők, logikusak az új felhasználók számára, sőt az eddig csak analóg pultot használók számára is.


 Érintőképernyő

A 800 x 480, 16M színű érintőképernyő, a hozzá tartozó encoderrel a Qu-16 lelke, gyors és könnyű hozzáférést ad a különböző beállításokhoz. Felhasználóbarát, egyszerűen átlátható. A dedikált kezelőszervekkel, és a kijelző segítségével könnyen válthatunk a kivezérlésmérők, az analizátor, az effektek, a csatornabeállítások, az USB beállítások és számos más funkció között.

 

A SuperStrip

Minden lényeges eszköz fő paraméteréhez tartozó encoder helyet kapott a kezelőfelületen. A SuperStrip kiegészíti a kijelzőn megjelenő, valamennyi paramétert megjelenítő funkciókat (pl zajkapu). Közvetlenül elérhető a monó és sztereó bemenetek elők-beállítása, a HPF, a zajkapu, a 4-sávos PEQ, a kompresszor és a csatorna delay. A főkimenet és a monó auxok esetében közvetlenül elérhető az inzert, az 1/3 oktávos grafikus EQ, a kompresszor és a delay. A sztereó auxoknál az inzert, a parametrikus EQ, a kompresszor, delay és a panoráma érhető el.

Fader szekció

A motoros faderek már a 80-as évek óta jelen vannak a digitális pultokban, ma már sztenderddé váltak. Mindazonáltal néhány pultnál ezeknek a ponossága hagy kívánnivalót maga után, holott ez lenne a előhívhatóság alapja. A faderek pontossága, és gyorsasága elengedhetetlen feltétel. A Qu-16 17 db motoros ALPS faderrel szerelt, ebből 16, 2 layerben azonnali, precíz információt ad. Master célra egy dedikált húzó került fel, ez a kiválasztott LR vagy aux mix funkció főkimeneteként funkcionál. Egy harmadik „custom” layeren saját kombinációban helyezhetünk el vegyesen bemenetet, kimenetet, effektet stb. 

iLive FX

A Qu-16 dinamikaszabályzói és effektparkja az iLive touring szériából valók. 4 sztereó effektbankot használhatunk, amiben helyet kaptak klasszikus zengetők, kapuzott zengetők, visszhangok, modulációs effektek, flangerek és sok más. Ezek az effekt könyvtárak folyamatosan fejlesztődnek, az újabb firmware-ek feltelepítésével válnak elérhetővé.  Az effekt visszatérők dedikált sztereó csatornák, nem fogyasztják a meglévő csatornahelyeket. Minden return csatornán használhatunk egy 4 sávos parametrikus EQ-t. 

Memória

Mint a digitális pultokon megszokott, itt is van lehetőség scene-ek (snapshotok) mentésére és előhívására. A Qu-16 100 scene-t tud tárolni. A Safe from Scene funkcióval „védhetjük” a hangbeállás után, újként kért konferáló mikrofont, azaz a kiválasztott csatorna az új scene-ek előhívásakor változatlan marad. De safe-be válsztható egy jól beállított grafikus EQ is. A saját beállításaink részére külön könyvtárral rendelkezik az EQ, a kompresszor és az effektbank, de menthetünk teljes csatornabeállítást is. A könyvtárak, a scene-ek valamint a komplett konfigurációt rögzítő Show-k átmethetők USB (pendrive)-re. 

USB Audió

A Qu-16 integrált soksávos rögzítővel rendelkezik. Felvehető a 16 bemenet, a főkimenet és még 3 sztereó kimenet.

A visszajövő jelek hozzárendelhetőek a 16 monó csatornához, és a sztereó bemenetekhez.

Az interface Mac OS X alapú, azaz külön driver nem szükséges. A rögzített anyagot a legtöbb szoftver felismeri, pl Logic, Cubase, Reaper, Pro Tools. 

Qu-Drive

Elfelejthetjük a hangkártya-driver vadászatot, a beállítgatásokat, a Qu-16 integrált soksávos USB rögzítője 18 sáv felvételére alkalmas, 48kHz / 24bit –en, közvetlenül egy USB HDD-re. Egy soksávos anyag rögzítése még sosem volt ennyire egyszerű.  Egy sztereó, és a 16 monó csatorna rögzíthető, majd visszajátszható. Ezeken felül rögzíthetünk sztereó sávot, a főkimenetről, vagy valamelyik sztereó auxról. 

ARM DSP

A Qu-16-ban 5, kiváló minőségű  ARM DSP dolgozik, ezek látják el a processzálási feladatokat. Ez a DSP farm új generációs dual core modellek. A teljes 10 DSP-ből 8 kifejezetten a csatorna- és kimeneti processzálásra dedikált. A Qu-16 DSP arhitektúrája feladattól függően, változó bit-mélységekkel dolgozik, például az EQ szekció 48bites, de a kimeneti buszokon 56 bittel „számolhatunk”, így minden finomság hallatszani fog. 

Qu-Pad

A Qu-Pad iPad alkalmazás segítségével beállíthatjuk a monitorokat akár a színpadról, vagy meghallgathatjuk, korrigálhatjuk a megszólalást bárhonnan a nézőtérről, Wi-Fi kapcsolat segítségével, amit a Qu-16 network portjára csatlakoztathatunk.

ME személyi monitor rendszer

A Qu-16 kompatibilis az ME személyi monitorrendszerrel. Az ME-1 egységeket a dSNAKE porton keresztül fűzhetjük fel a pultra. Valamennyi előadó/zenész számára egyszerűen lehetővé tehetjük a saját monitorútjának egyéni beállítását, felügyeletét. 

dSNAKE A Qu-16-on megtalálhatjuk valamennyi be és kimeneti csatlakozót, így, ha analóg csoportkábellel rendelkezünk, már minden készen is áll. De ennek az egyszerűsítésére is lehetőségünk van, ha CAT5 csoportkábelt szeretnénk használni. A  Qu-16 dSNAKE portja összeköthető az AR2412 vagy az AR84  Stagebox-okkal. Vagyis, lehetséges az be és kimeneteket digitális úton a színpadron használni, míg a pult az keverőállásban lehet.  A dSNAKE az Allen&Heath saját fejlesztése, az adat késése 120 méterig mindössze 105us’. 

MeE: dbMegtekintve: 1763


Akciós termékek

GalaxisDJ LED Magic Ball 6x3W
GalaxisDJ LED Magic Ball 6x3W

bruttó 6.900 Ft
AKCIÓ! - 14%
bruttó 5.900 Ft

További akciós termékek

Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

Facebook

   

Termék ajánló


HírlevélWebáruház készítés és bérlés

1.24 mp